Hulp bij het installeren van en vragen over de Corona-app: CoronaMelder

Vanaf maandag 17 augustus is er in Twente en Drenthe een proef gestart met de corona-app: CoronaMelder. De landelijke invoering van de app is op een later moment. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het installeren van en/of heb je vragen over de Corona-app? De Bibliotheek biedt ondersteuning bij het gebruik van de CoronaMelder.

CoronaMelder app

CoronaMelder is een app die door de overheid is gebouwd om bij te dragen aan het bestrijden en beheersen van het coronavirus. De app vormt een aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek door de GGD door het afgeven van meldingen als gebruikers een verhoogde kans hebben om besmet te zijn. Hierdoor worden meer en sneller potentiële besmettingen opgespoord en besmettingsketens doorbroken en nieuwe voorkomen.

Medewerkers van de Bibliotheek:

• Ondersteunen mensen met het installeren van de app
  • Leggen uit hoe Bluethooth aangezet kan worden
  • Beantwoorden vragen over de app CoronaMelder