Code-It@Home: online leerlijn voor thuis

Momenteel zijn veel kinderen thuis aan het leren via online-lesmiddelen. Zij leren zo allerlei vakken, maar merken nu ook op dat computerkennis onmisbaar is. Computerkennis gaat verder dan weten hoe je een computer bedient. Want hoe programmeer je eigenlijk een computer?

Programmeren en coderen

Code-It@Home is een online leerlijn - voor kinderen uit groep 5 t/m 8 - waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. Wat is programmeren? Welke dingen om ons heen maken allemaal gebruik van code? Hoe herken je algoritmes en leer je deze schrijven op een speelse manier? Hoe gebruiken codekunstenaars programmeren om kunst te maken?

Online programmeer workshops

De Code-It@Home leerlijn bestaat uit lessen met elk een introductievideo van docent Doremiek én werkbladen. Zo leren zij in meerdere lessen de basisprincipes van coderen.
De online lessen zijn kosteloos te volgen via code-it.tetem.nl. De komende weken komen steeds meer lessen online, hou de website dus goed in de gaten.

Code-It@home wordt aangeboden door Tetem, bibliotheken en Twentse Maakplaatsen.