Direct naar de inhoud

Nieuws uit de Bibliotheek

Make-It@Home kits

Omdat kinderen niet op locatie een workshop kunnen volgen heeft Tetem de Make-It@Home kits ontwikkeld. Een serie thuis-maakworkshops die wordt aangeboden aan alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

Wat zijn thuis-maakworkshops? 

Kinderen vanaf een jaar of 6 kunnen bijvoorbeeld met de Elektronische wenskaart-kit aan de slag, waarbij ze een eigen wenskaart maken met een speciale elektronische boodschap. Gezellig om samen met een ouder te doen en naar iemand te sturen die op dit moment een lieve groet kan gebruiken.
Met de Kunstige robot-kit maken kinderen tussen de 8 en 12 jaar een eigen kunstige robot, een klein bibberbotje die bij het aansluiten van de stroomkring vanzelf bibbert!
Heb je nu altijd al willen weten hoe je vingers van binnen bewegen? Ga dan aan de slag met het maken van een eigen Robot-hand (6-12 jaar).
Of daag je kind uit door hem of haar te laten experimenteren met zonne-energie met de Zonnecellen-kit (9-12 jaar). Lukt het ze om beweging uit de zon te halen?

Kinderen kunnen op deze manier met hun handen iets creëren en leren door te doen. Omdat dit gelimiteerd is aan de materialen die in huis aanwezig zijn, kunnen deze workshop pakketjes online (tegen een kleine vergoeding) besteld worden, waarna kinderen er thuis mee aan de slag kunnen en zo ook buiten school in hun technische vaardigheden worden uitgedaagd.

Bestellen van Make-It@Home Kits

Online bieden we technische activiteiten waar je thuis veel plezier aan beleeft én tegelijk wat van opsteekt. Ontdek de kits van Make-It@Home, met keuze uit: Kunstige robot, Zonnecellen, Robot-hand en Elektronische wenskaart. Bestel één kit of meer en ga er thuis mee aan de slag!

Bestellen: De kits kunnen besteld worden via Make-it.tetem.nl