Nieuws uit de Bibliotheek

Denk mee over de nieuwe Bibliotheek Enschede!

Jouw mening telt! Denk mee en geef vorm aan de nieuwe Bibliotheek van Enschede! Anders dan in het verleden, moet het bij de Bibliotheek niet langer uitsluitend gaan om getallen zoals het aantal leden of uitleningen, maar om de bijdrage die de Bibliotheek levert voor de stad Enschede. 

Klanten of inwoners van Enschede, (pre)scholen en culturele en/of maatschappelijke organisaties

Wat draagt bij aan het leesplezier? Een gezellige ruimte met comfortabele stoelen en goede koffie waar je lekker kunt (voor)lezen? Of kom je graag naar de Bibliotheek om andere mensen te ontmoeten en jezelf te ontwikkelen?
We gaan graag de samenwerking aan met de inwoners van de stad Enschede (wel of geen lid van de bieb), medewerkers van maatschappelijke organisaties en (pre)scholen, het maakt niet uit, maar jouw mening telt! Tijdens de brainstormsessie horen we graag wat jij vindt van bepaalde thema's, maar ook over zaken als bijvoorbeeld de bewegwijzering in de Bibliotheek, de kastindeling, een voorleesmiddag of een leescafé zijn we benieuwd naar jouw mening. 

Als dank voor je bijdrage/tijd ontvang je een bon voor koffie en iets lekkers van STOET! 

Studenten klein 

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en/of een student?  

Ook van jou willen we graag je mening over de nieuwe Bibliotheek Enschede. Kom op donderdag 6 of 13 februari naar de bieb, denk mee en geef de Bibliotheek verder vorm! Na afloop ontvang je een bon voor koffie en iets lekkers van STOET of een bioscoopbon. 

Wie of wat zie jij graag in de bieb? Een ontmoeting met filmmaker Dylan Haegens, Meisje DjaMila of liever met topscheidsrechter Bas Nijhuis? Houd je van een stille studieplek? Ben jij sneller te vinden in een SmartLab? Of gewoon een gezellige ruimte om te chillen met goede wifi en een kop koffie?

De Bibliotheek Enschede gaat zich meer richten op het verbeteren van de basisvaardigheden van de burger; jong, oud, groot en klein, en natuurlijk waar we goed in zijn: onze deskundigheid op het gebied van leesplezier, het bevorderen van taal- en informatievaardigheid en het bijdragen aan ontmoeting en verbinding.

Data en tijdstip

Volwassen (potentiële) klanten: maandag 27 januari van 18.30 - 20.30 uur 
12 tot 18 jarigen: donderdag 6 februari van 16.00 - 18.00 uur 
Studenten: donderdag 13 februari van 16.00 - 18.00 uur
Culturele en/of maatschappelijke organisaties: dinsdag 25 februari van 13.30 - 16.30 uur 
(Pre)scholen en schoolbesturen: woensdag 26 februari van 14.30 - 16.30 uur

Direct aanmelden 

Interesse? Meld je dan hier aan: