De Bibliotheek Enschede start met de Bibliotheek op school

In het nieuwe jaar gaat de Bibliotheek Enschede van start met de Bibliotheek op school. De aftrap vindt plaats op twee basisscholen in Lonneker: de LonnekerSchool en de St. Liduina-School.

Bibliotheek op school

De Bibliotheek helpt op basisscholen en middelbare scholen om deze doelen te bereiken door middel van deskundige lees/mediaconsulenten, met inspirerende boeken en met een goede digitale lees- en leeromgeving.

Bibliotheek Lonneker

Met de komst van de Bibliotheek op school in Lonneker zal de vrijwilligersbibliotheek in het dorpshuis per 1 januari 2020 sluiten. Dit is gebeurd in goed overleg met de dorpsraad. Deze nieuwe opzet is een betere invulling voor de scholen in het dorp Lonneker.

Volwassenen worden doorverwezen naar andere filialen o.a. de Bibliotheek Twekkelerveld of de Bibliotheek Stadsveld. Er wordt nog gezocht naar een andere oplossing. Mindervaliden kunnen gebruik maken van de Boek aan Huis dienst van de Bibliotheek.