Nieuws uit de Bibliotheek

Nationale Voorleesdagen 2020

Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari 2020 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2020 staat het Prentenboek van het Jaar Moppereendgeschreven door Joyce Dunbar, en negen andere bijzondere prentenboeken centraal. De speciale mini-editie van Moppereend is tijdens deze week te koop voor € 5,25 bij de Bibliotheek Enschede. 

Cadeautje voor de allerkleinsten

Schrijf je peuter of kleuter (kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar) tijdens de Nationale Voorleesdagen in bij de Bibliotheek Enschede en ontvang een gratis moppereendje als vingerpoppetje. Bij de Bibliotheek Enschede is het lidmaatschap voor kinderen tot 18 jaar gratis! 

Mopperdemopper... Ken jij Moppereend al? 

Moppereend is de hoofdpersoon van het Prentenboek van het jaar 2020. En je raad het al: ze is stikchagrijnig! De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken, worden allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot...
Iedereen heeft wel eens een mopperbui of een donderwolk boven zijn hoofd. Maar je hebt elkaar nodig om de lucht weer te klaren, want na regen komt zonneschijn. Moppereend is een prentenboek om vrolijk van te worden! 

De Prentenboek TopTien

Samen met Moppereend zijn er nog negen andere prentenboeken gekozen, die samen de Prentenboek TopTien vormen.
Klik op de titel onder het boek (op de mobiele telefoon worden niet alle titels/links getoond) en reserveer snel een exemplaar! 

 Cover Otto groot Otto klein

Otto groot, Otto klein

 

 Deze ridder zegt NEE voorplat highres

Deze ridder zegt nee 

 

 De boer en de dierenarts

De boer en de dierenarts

 

 De hapgrage krokodil cover voor

De hapgrage krokodil

 De grote vijf

De grote vijf

 Een schildpad was zijn schildje kwijt voorplat highres

Een schildpad was zijn schildje kwijt

 

 omslag Spelen tot het donker wordt

Spelen tot het donker wordt

 

 Van 1 tot 10 voorplat highres

Van 1 tot 10

 

 Zo moe en toch klaarwakker omslag

Zó moe en toch klaarwakker

 

Moppereend kopie

Moppereend

Voorlezen maakt je leuker!

Voorlezen maakt je leuker! Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op spelling, woordenschat en tekstbegrip. Voorlezen lijkt kinderen te helpen om zich beter te verplaatsen in de gevoelens van een ander. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.