Nederland Leest 2019

In november praat Nederland tijdens de bibliotheekcampagne Nederland Leest 2019 de hele maand over het thema duurzaamheid. Lente of winter, de natuur blijft prachtig door de seizoenen heen. Maar ze is ook kwetsbaar en van slag. In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Nederland Leest zet stappen in de groene richting.

Eerst lekker Wolkers lezen

Een van Nederlands meest geliefde schrijvers is onze gids: natuurmens Jan Wolkers. Speciaal voor de grootste bibliotheekcampagne van Nederland zijn de mooiste verhalen, dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto's van Jan Wolkers over de natuur gebundeld in Winterbloei, en van een inleidend essay voorzien door schrijver, criticus en biograaf Onno Blom.
De verhalen worden vergezeld door actuele columns van Aaf Brandt Corstius. In haar columns geeft zij luchtig stof tot nadenken bij haar eigen dagelijkse, duurzame dilemma's.

Het boek is in november gratis beschikbaar voor bezoekers van de Bibliotheek (zolang de voorraad strekt). Het Nederland Leest-geschenk is ook verkrijgbaar in een grootlettereditie, speciaal voor mensen die aangepast lezen.

Om de publiciteit nog meer te vergroten maakt de campagne gebruik van een prominent ambassadeur: Ronald Giphart. Dit jaar heeft Ronald Giphart het voorwoord geschreven in het geschenkboek van Jan Wolkers.

Lezing Ronald Giphart 'Boeken en Bier'

Onder het genot van een speciaalbiertje luisteren naar de literaire lezing van Ronald Giphart? Dat kan op dinsdag 12 november in 'Stanislaus Brewskovitch,' dé Stadsbrouwerij van Enschede. De schrijver vertelt onder meer over zijn nieuwste roman Alle Tijd. Op vertoon van je bibliotheekpas is het eerste drankje gratis!

Alle tijd gaat over een groep van zes vrienden die samen een bierbrouwerij beginnen, van alles en nog wat meemaken en na 25 jaar nog één keer samenkomen in een boshut voordat ze hun bedrijf verkopen.

Ronald Giphart Foto Merlijn Doomernik