Resultaten 1 - 10 van 21

Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema. Dit jaar is het thema van Nederland Leest Kleine geschiedenis, grote verhalen. Een goed boek brengt, juist in deze tijd, gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland tijdens de campagne Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer.

De functie van goed kunnen lezen lijkt belangrijker dan ooit te voren. Landelijk wordt de aanzet gegeven voor een leesoffensief onder jongeren. In de media verschijnen berichten dat er sprake is van een ware ontlezing onder jongeren, met name onder jongens, en dan nog preciezer: onder leerlingen (jongens) die het VMBO volgen.

De toekomstbestendige en zich vernieuwende bibliotheek gaat een steeds bredere maatschappelijke, educatieve en culturele rol vervullen. Daarvoor werken we meer samen met partners, waaronder de gemeente, cultuur- en welzijnsorganisaties. De programmacoördinator initieert en coördineert projecten en activiteiten van de Bibliotheek gericht op de doelgroep 18+ en de inzet van collega’s daarbij.

De Bibliotheek vernieuwt! De sorteermachine in de Centrale Bibliotheek maakt plaats voor ‘slimme’ kasten: boekenkasten met innametechniek. Vanaf 3 september 2020 zijn de ‘slimme kasten’ operationeel. Een overzichtelijk, innovatief en efficiënt systeem, zowel voor de klant als voor de medewerkers van de Bibliotheek.

Vanaf maandag 17 augustus is er in Twente en Drenthe een proef gestart met de corona-app: CoronaMelder. De landelijke invoering van de app is half oktober gestart. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het installeren van en/of heb je vragen over de Corona-app? De Bibliotheek biedt ondersteuning bij het gebruik van de CoronaMelder.

Met de nieuwe donorwet, wordt vanaf 1 juli 2020 iedereen vanaf achttien jaar als orgaandonor opgenomen in het nieuwe donorregister. Tenzij je aangeeft dat je geen orgaandonor wilt zijn. Ook dat registreer je in het donorregister. Donorregistratie roept bij heel veel mensen vragen op.

Volg een gratis training via de online Bibliotheek. Verbeter je vaardigheden op het gebied van timemanagement, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en talen. Of volg een cursus Digitale fotografie, Yoga, Mindfullness, Sporten en bewegen, Gezond eten, of de korte cursus Geluk.