Resultaten 1 - 10 van 13

In aanloop naar 75 jaar vrijheid zoeken RTV Oost en Historisch Centrum Overijssel naar verhalen en voorwerpen over de Tweede Wereldoorlog.

Op zaterdag 6 april kunnen volwassenen en kinderen tijdens de Night@bieb in de Centrale Bibliotheek in 2-persoonstentjes overnachten tussen de boeken. Van 21.00 uur tot ongeveer 02.00 uur is er een gevarieerd programma. Op zondagochtend staat er om 09.30 uur een overheerlijk ontbijt klaar bij STOET.

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Dan zit jij in de Nederlandse Kinderjury! Duizenden kinderen in het hele land gaan op zoek naar hun favoriete boek en stemmen op de mooiste boeken uit 2018 (heruitgave en speciale edities van eerder uitgegeven verhalen zijn uitgesloten). Het boek met de meeste stemmen wint de Publieksprijs van de Nederlandse Kinderjury. De Publieksprijs van de Nederlandse Kinderjury wordt toegekend in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 en 10 t/m 12.

Op zaterdag 23 maart gaat de Boekenweek van start, met als thema De moeder de vrouw. We vieren het boek, het lezen en brengen een ode aan het moederschap. Over de rol van de moeder en van de vrouw zijn vele verhalen te vertellen. De Boekenweek duurt tot en met zondag 31 maart.

Studenten van ROC van Twente bemannen de nieuwe Digi Desk in de Openbare Bibliotheek Enschede. Iedereen met IT-vragen kan bij deze helpdesk terecht.

Vragen over uw belastingaangifte en toeslagen? Bezoek dan het gratis belastingspreekuur in de Centrale Bibliotheek en in Bibliotheek Glanerbrug in de maanden maart, april en mei.

Eind 2018 bestond BoekStart voor baby's 10 jaar; dit feestelijke feit wordt het hele jaar door gevierd. Bijna alle bibliotheken in Nederland werken inmiddels met BoekStart. Ouders van baby's ontvangen op het consultatiebureau een brief met een waardebon. Hiermee worden ze uitgenodigd om in de bibliotheek hun kindje gratis lid te maken en het BoekStartkoffertje, met daarin 2 leuke babyboekjes, op te halen.

Onze samenleving kan niet zonder vrijwilligers. Daarmee zit Overijssel in de top drie van alle provincies! Deze vrijwillige inzet levert een belangrijke, onvervangbare bijdrage aan de leefbaarheid en (sociale) samenhang in de Overijsselse samenleving. De provincie Overijssel zet haar vrijwilligers jaarlijks in het zonnetje met de Overijsselse Vrijwilligersprijs om haar grote waardering te uiten voor de -vaak onzichtbare- inzet van al die duizenden vrijwilligers.
Dit jaar wordt de prijs voor de negentiende keer uitgereikt.

Van 27 januari tot en met 6 februari is Vrijheid de rode draad die geschenken en activiteiten van de Poëzieweek Enschede verbindt.