Resultaten 1 - 10 van 17

WAK staat voor Week van de Amateurkunst.
In 2019 zal de WAK voor de 9e keer plaatsvinden, van 1 t/m 9 juni (zondag 9 juni is de bibliotheek niet geopend).

De WAK Enschede is een evenement voor iedereen in de gemeente Enschede die in zijn vrije tijd actief met kunst (muziek, dans, theater, zang, tekenen, schilderen, fotografie, film, etc.) bezig is én voor iedereen die daarvan wil genieten!

Deze maand vindt de zesde editie van het Maker Festival Twente plaats. Een festival georganiseerd door Tetem en Twentse Welle, dat zich kenmerkt door een mix van kunst, creativiteit, techniek en maakindustrie.

Wij zoeken:

Een enthousiaste, klantvriendelijke en representatieve kandidaat voor de tijdelijke functie van assistent medewerker klant- en leenservice bij de Publieksdienst. De werkzaamheden vragen een flexibele inzet vanaf 1 juni 2019 voor een periode van 6 maanden, gemiddeld ca. 5 uur per week. De te werken uren worden voornamelijk ’s avonds en in het weekend ingepland.

Vanaf maandag 3 juni 2019 kunnen mensen hun bloeddruk laten meten in de Centrale Bibliotheek Enschede. Het is belangrijk om de hoogte van uw bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voelt u namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op regelmatig de bloeddruk te (laten) meten. Als het nodig is, kunnen mensen dan tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. De Bibliotheek Enschede ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. 

Van zaterdag 1 juni t/m vrijdag 21 juni vinden de Spannende Boeken Weken 2019 plaats. Spanning is het meest gelezen genre en de zomervakantie is hét moment om meer boeken te lezen. Zon, warmte, heerlijke lange dagen aan het strand, in de tuin of op je droom-bestemming. En die vakantie begint met een bezoek aan de bibliotheek, waar we je met onze rijke thrillercollectie trakteren op een zinderende zomer. In de maanden juni, juli en augustus activeren we heel Nederland met Zomerlezen. De Spannende Boeken Weken vallen onder het overkoepelende thema Zomerlezen.  

Vrouwen voor Vrede Enschede wil in de Vredesweek mensen die vriendschap hebben met de pen de gelegenheid geven mee te doen aan een verhalenwedstrijd. Dit jaar is er een schrijfwedstrijd in de jaarlijkse Vredesweek. Het thema voor 2019 is: 'Vrede verbindt over grenzen.’ Dit is ook het thema van de Vredesweek. De tien mooiste verhalen die zijn ingezonden worden voorgelezen en gebundeld. Voor de drie mooiste verhalen is er een aardige prijs en de winnaar mag het verhaal voorlezen tijdens een evenement in de Vredesweek.    

Vanwege een interne verbouwing kan er in Bibliotheek Stadsveld tot 1 september geen gebruik worden gemaakt van computers, printers, kopieerapparaten, scanner enz. U kunt hiervoor uiteraard altijd terecht in één van onze andere bibliotheekvestigingen. Voor het lenen van boeken en dergelijke is Bibliotheek Stadsveld gewoon geopend. 

Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland en staan we stil bij het belang van vrijheid. Het jaarthema van 2019 luidt In vrijheid kiezen.

In de Bibliotheek Enschede zijn in de maand mei bijzondere voorstellingen te zien! Een voorstelling over een krankzinnige professor en een magische voorstelling waarbij kinderen de assistenten zijn bij de verschillende goocheltrucs. Kun je niet kiezen naar welke wilt? Geen probleem... je kunt ze allemaal gaan zien, want ze zijn op verschillende dagen en de toegang is altijd gratis!