Resultaten 1 - 10 van 17

Jouw mening telt! Denk mee en geef vorm aan de nieuwe Bibliotheek van Enschede! Anders dan in het verleden, moet het bij de Bibliotheek niet langer uitsluitend gaan om getallen zoals het aantal leden of uitleningen, maar om de bijdrage die de Bibliotheek levert voor de stad Enschede. 

Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari 2020 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2020 staat het Prentenboek van het Jaar Moppereendgeschreven door Joyce Dunbar, en negen andere bijzondere prentenboeken centraal. De speciale mini-editie van Moppereend is tijdens deze week te koop voor € 5,25 bij de Bibliotheek Enschede. 

Het filiaal van de Bibliotheek Enschede in Stadsveld is vanmiddag feestelijk heropend. 
Afgelopen zomer is er flink verbouwd aan het pand aan de Jan Vermeerstraat. De Stedelijke Mavo heeft de beschikking gekregen over twee extra lokalen en daarnaast is er een mooie open ruimte gecreëerd waar de school en de Bibliotheek in gezamenlijkheid gebruik van maken.

Vanaf 1 december 2019 kun je nog vaker terecht in de Bibliotheek Enschede Stadsveld. Door de ruime openingstijden kunnen materialen altijd opgehaald worden en weer ingeleverd. De Bibliotheek is een groot gedeelte van de week onbemand toegankelijk en materialen inleveren en uitlenen gebeurt door middel van de selfservice balie. 

De winnaar van de online game ‘Codewoord’ is de 11-jarige Bradly Klaver van CBS De Koning. Van harte gefeliciteerd! Bradly heeft een boekenbon en een lekkere traktatie, passend bij het thema ‘Vervoer’ van de Kinderboekenweek, in ontvangst genomen. 

In Twente is een groep van 101 studenten gestart met taalstimulering bij 50 gezinnen van nieuwkomers in Nederland. De kinderen van deze gezinnen zitten op drie deelnemende scholen in de omgeving: het Palet in Almelo, de Globe in Enschede en de Bongerd in Oldenzaal. Het project ThuisTaal is een samenwerking tussen de Pabo van Hogeschool Saxion, nieuwkomersscholen en de Overijsselse Bibliotheken.