Resultaten 1 - 10 van 19

Wij zoeken een enthousiaste, nuchtere, praktisch ingestelde kandidaat voor de tijdelijke functie van interim Operationeel Manager. Een aanpakker, met ervaring in de dienstverlenende sector, die in samenwerking met de manager Publiekszaken uitvoering geeft aan de doelstellingen van de Bibliotheek Enschede.

Momenteel zijn veel kinderen thuis aan het leren via online-lesmiddelen. Zij leren zo allerlei vakken, maar merken nu ook op dat computerkennis onmisbaar is. Computerkennis gaat verder dan weten hoe je een computer bedient. Want hoe programmeer je eigenlijk een computer?

De bibliotheken zijn gesloten, maar dat betekent niet dat je niet bij ons terecht kunt voor boeken, websites óver (jeugd)boeken en andere leuke, handige tips! We zetten hier alle mogelijkheden voor je op een rijtje. Deze lijst wordt regelmatig aangevuld!

In deze periode waarin kinderen thuis zitten, is het van belang dat ze naast alle online schoolactiviteiten ook in hun vrije tijd geïnspireerd worden om iets leuks én nieuws te doen. Omdat kinderen niet op locatie een workshop kunnen volgen heeft Tetem de Make-It@Home kits ontwikkeld. Een serie thuis-maakworkshops die wordt aangeboden aan alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van het RIVM/de Rijksoverheid raken ook de Bibliotheek. We vinden het belangrijk dat we onze verantwoordelijkheid nemen in het niet verder verspreiden van het virus en nemen de adviezen dan ook heel serieus.

De winnaar van de derde en laatste ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, gehouden op donderdag 13 februari in de Bibliotheek Enschede, is geworden Charlotte Heerink van basisschool Bonifatius. Charlotte las voor uit het boek Een geheim luik van Nanda Roep.