Resultaten 1 - 10 van 19

Nederland blijft in ieder geval tot en met 9 februari in een lockdown. De bibliotheken zijn gesloten. Lenen van boeken is alleen mogelijk via de Bieb to Go. Verblijven in de bibliotheek en/of gebruik maken van faciliteiten is niet mogelijk.

Voorlezen maakt je leuker!

Prentenboeken laten je de wereld beleven door de ogen van een ander. Ze laten je zien hoe het is om klein te zijn, ziek, straatarm of juist steenrijk. Daarnaast is het goed voor de taalontwikkeling en bovenal hartstikke leuk!

Inwoners komen steeds vaker naar de Bibliotheek Enschede voor inspiratie, voor het brengen en halen van verhalen, voor het ontmoeten van elkaar, om te studeren of werken. De functie van de Bibliotheek verschuift. Van collectie naar connectie. In een inspirerende omgeving wordt duidelijk dat een bibliotheek meer is dan boeken alleen. Wij richten onze activiteiten en samenwerkingsverbanden op alle groepen in de gemeente Enschede om een zo groot mogelijke bijdrage aan taalbevordering te leveren.

De bibliotheek vernieuwt! De sorteermachine in de Bibliotheek Centrale maakt plaats voor ‘slimme’ kasten: boekenkasten met innametechniek. Vanaf 3 september 2020 zijn de ‘slimme kasten’ operationeel. Een overzichtelijk, innovatief en efficiënt systeem, zowel voor de klant als voor de medewerkers van de Bibliotheek.

Vanaf maandag 17 augustus is er in Twente en Drenthe een proef gestart met de corona-app: CoronaMelder. De landelijke invoering van de app is half oktober gestart. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het installeren van en/of heb je vragen over de Corona-app? De Bibliotheek biedt ondersteuning bij het gebruik van de CoronaMelder.

Met de nieuwe donorwet, wordt vanaf 1 juli 2020 iedereen vanaf achttien jaar als orgaandonor opgenomen in het nieuwe donorregister. Tenzij je aangeeft dat je geen orgaandonor wilt zijn. Ook dat registreer je in het donorregister. Donorregistratie roept bij heel veel mensen vragen op.