Resultaten 1 - 10 van 11

In november praat Nederland tijdens de bibliotheekcampagne Nederland Leest 2019 de hele maand over het thema duurzaamheid. Lente of winter, de natuur blijft prachtig door de seizoenen heen. Maar ze is ook kwetsbaar en van slag. In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Nederland Leest zet stappen in de groene richting.

De winnaar van de online game ‘Codewoord’ is de 11-jarige Bradly Klaver van CBS De Koning. Van harte gefeliciteerd! Bradly heeft een boekenbon en een lekkere traktatie, passend bij het thema ‘Vervoer’ van de Kinderboekenweek, in ontvangst genomen.

In Twente is een groep van 101 studenten gestart met taalstimulering bij 50 gezinnen van nieuwkomers in Nederland. De kinderen van deze gezinnen zitten op drie deelnemende scholen in de omgeving: het Palet in Almelo, de Globe in Enschede en de Bongerd in Oldenzaal. Het project ThuisTaal is een samenwerking tussen de Pabo van Hogeschool Saxion, nieuwkomersscholen en de Overijsselse Bibliotheken.

Grijp je kans om anderen kennis te laten maken met je talent op het gebied van cultuur, kennis en kunst. Neem contact op met de Bibliotheek, het Wilminktheater of een andere culturele instelling in de stad en je krijgt een steuntje in de rug. Stadsmakers bieden je een passend podium, ondersteunen waar mogelijk en regelen de pr en communicatie.

Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland en staan we stil bij het belang van vrijheid. Het jaarthema van 2019 luidt In vrijheid kiezen.

Studenten van ROC van Twente bemannen de nieuwe Digi Desk in de Openbare Bibliotheek Enschede. Iedereen met IT-vragen kan bij deze helpdesk terecht.

Eind 2018 bestond BoekStart voor baby's 10 jaar; dit feestelijke feit wordt het hele jaar door gevierd. Bijna alle bibliotheken in Nederland werken inmiddels met BoekStart. Ouders van baby's ontvangen op het consultatiebureau een brief met een waardebon. Hiermee worden ze uitgenodigd om in de bibliotheek hun kindje gratis lid te maken en het BoekStartkoffertje, met daarin 2 leuke babyboekjes, op te halen.