Resultaten 1 - 10 van 12

Vrouwen voor Vrede Enschede wil in de Vredesweek mensen die vriendschap hebben met de pen de gelegenheid geven mee te doen aan een verhalenwedstrijd. Dit jaar is er een schrijfwedstrijd in de jaarlijkse Vredesweek. Het thema voor 2019 is: 'Vrede verbindt over grenzen.’ Dit is ook het thema van de Vredesweek. De tien mooiste verhalen die zijn ingezonden worden voorgelezen en gebundeld. Voor de drie mooiste verhalen is er een aardige prijs en de winnaar mag het verhaal voorlezen tijdens een evenement in de Vredesweek.    

Vanwege een interne verbouwing kan er in Bibliotheek Stadsveld tot 1 september geen gebruik worden gemaakt van computers, printers, kopieerapparaten, scanner enz. U kunt hiervoor uiteraard altijd terecht in één van onze andere bibliotheekvestigingen. Voor het lenen van boeken en dergelijke is Bibliotheek Stadsveld gewoon geopend. 

Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland en staan we stil bij het belang van vrijheid. Het jaarthema van 2019 luidt In vrijheid kiezen.

De nieuwe titel van Geef een prentenboek cadeau is bekend: het prentenboek Kikker is Kikker van Max Velthuijs. Vanaf 5 april is het prentenboek Kikker is Kikker in de boekhandel te koop voor slechts € 2,00. 
Kikker is Kikker is een oer-Hollands prentenboek van illustrator en schrijver Max Velthuijs, met een waardevol thema: je bent mooi zoals je bent. 

Studenten van ROC van Twente bemannen de nieuwe Digi Desk in de Openbare Bibliotheek Enschede. Iedereen met IT-vragen kan bij deze helpdesk terecht.

Eind 2018 bestond BoekStart voor baby's 10 jaar; dit feestelijke feit wordt het hele jaar door gevierd. Bijna alle bibliotheken in Nederland werken inmiddels met BoekStart. Ouders van baby's ontvangen op het consultatiebureau een brief met een waardebon. Hiermee worden ze uitgenodigd om in de bibliotheek hun kindje gratis lid te maken en het BoekStartkoffertje, met daarin 2 leuke babyboekjes, op te halen.