Resultaten 1 - 10 van 15

Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken zijn sommige bibliotheekvestigingen (nog) gesloten.

Heb je bericht gehad dat er een reservering voor je klaar staat, maar is de afhaalvestiging nog gesloten? Dan kan deze worden afgehaald in de Centrale Bibliotheek aan de Pijpenstraat 15 in Enschede.

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Met de nieuwe donorwet, wordt vanaf 1 juli 2020 iedereen vanaf achttien jaar als orgaandonor opgenomen in het nieuwe donorregister. Tenzij je aangeeft dat je geen orgaandonor wilt zijn. Ook dat registreer je in het donorregister. Donorregistratie roept bij heel veel mensen vragen op.

Volg een gratis training via de online Bibliotheek. Verbeter je vaardigheden op het gebied van timemanagement, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en talen. Of volg een cursus Digitale fotografie, Yoga, Mindfullness, Sporten en bewegen, Gezond eten, of de korte cursus Geluk.

Omdat kinderen niet op locatie een workshop kunnen volgen heeft Tetem de Make-It@Home kits ontwikkeld. Een serie thuis-maakworkshops die wordt aangeboden aan alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

De winnaar van de derde en laatste ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, gehouden op donderdag 13 februari in de Bibliotheek Enschede, is geworden Charlotte Heerink van basisschool Bonifatius. Charlotte las voor uit het boek Een geheim luik van Nanda Roep.

Het filiaal van de Bibliotheek Enschede in Stadsveld is vanmiddag feestelijk heropend.
Afgelopen zomer is er flink verbouwd aan het pand aan de Jan Vermeerstraat. De Stedelijke Mavo heeft de beschikking gekregen over twee extra lokalen en daarnaast is er een mooie open ruimte gecreëerd waar de school en de Bibliotheek in gezamenlijkheid gebruik van maken.