Meest gestelde vragen - corona

BOEKEN LENEN, INLEVEREN EN RESERVEREN

 

Kan ik nu weer boeken en andere materialen lenen?

Ja, het lenen van boeken, tijdschriften en andere materialen is weer mogelijk in al onze vestigingen (behalve Prismare). Er zijn nog wel steeds coronamaatregelen van kracht welke worden aangegeven in de Bibliotheek.

Check voor je komt altijd eerst even de meest actuele (aangepaste) openingstijden. Kom je liever nog niet? Dan hebben we gelukkig ook andere alternatieven. De collectie e-books en luisterboeken via de online Bibliotheek. 

 

Ik heb materialen gereserveerd. Waar kan ik dat ophalen?

Al onze vestigingen, behalve Jeugdbibliotheek Prismare, zijn weer geopend. Gereserveerde materialen kunnen weer worden opgehaald in de vestiging welke staat aangegeven op het reserveringsbericht. 

 

Wanneer moet ik de geleende materialen inleveren? 

De uitleentermijn weer normaal. Dit is 4 weken bij een Jeugd- en Standaardabonnement en 6 weken bij een Plusabonnement. Je bent weer zelf verantwoordelijk voor het tijdig inleveren van de geleende materialen.

 

Waar kan ik boeken inleveren? 

Boeken kunnen worden ingeleverd in al onze geopende vestigingen (dit mag ook een andere vestiging zijn dan waar het geleend is).De inleverbrievenbussen zijn geopend (behalve Prismare en Stadsveld) voor het inleveren van materialen. Ik heb een herinnering ontvangen voor het niet tijdig inleveren van materialen. In de herinnering staat dat je je boeken zo spoedig mogelijk moet inleveren. Zie bovenstaande vraag voor de inlevermogelijkheden.   

 

ACTIVITEITEN

Gaan de activiteiten die nu geannuleerd zijn op een later moment door?

We proberen de geannuleerde activiteiten op een later moment opnieuw in te plannen. Had jij je aangemeld voor een lezing of workshop, dan brengen we je via de e-mail op de hoogte wanneer er een nieuwe datum is. Krijg ik het geld terug van een activiteit dat geannuleerd is?Ja, hierover ontvang je een e-mail. Het bedrag wordt op je rekening teruggestort.

 

Wanneer gaan de activiteiten weer door, zoals het Praathuis, Taalpunt en Mamacafé?

Deze activiteiten zullen mogelijk door onze partners weer worden gestart. Houd hiervoor de website van de samenwerkingspartner of onze website in de gaten. Kan ik al een ruimte huren in de Bibliotheek? Verhuur voor commerciële doeleinden is op dit moment toegestaan voor max. 30 personen.  

 

DE BIBLIOTHEEK

Kan ik gebruikmaken van faciliteiten, zoals toiletten, leestafel, pc- en studieplekken, in de bibliotheek?

Toiletten zijn weer geopend voor klanten.Studeren mag weer op de aangewezen pc- of studieplekken. Bij gebruik van een pc- of studieplek is registratie (via QR-code of formulier) verplicht. Kopiëren is in alle vestigingen weer mogelijk. De leestafels zijn weer te gebruiken. Registratie (via QR-code of formulier) verplicht.

 

Moet ik mij registreren bij binnenkomst?

Wil je alleen boeken inleveren/lenen? Dan hoef je je niet te registreren. Wil je gebruik maken van de leestafel, een pc- of studieplek, dan is registratie verplicht. Vul hiervoor je gegevens in op de aanwezige formulieren of scan de QR-code. 

 

Is de Muziekbank geopend? 

Ja, er kan ook weer geleend worden bij de Muziekbank. Check altijd eerst de meest actuele openingstijden.

 

Kan ik weer bladmuziek lenen?

Alle bladmuziek is verplaatst naar een centraal punt in Overijssel en is te reserveren via de catalogus.