Belastingspreekuur

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw belastingaangifte via de computer? Een expert die met u meekijkt? Of heeft u een vraag? Dan kunt u in de maanden maart, april en mei terecht in de Bibliotheek Enschede ter ondersteuning van de digitale aangifte voor 2019. Dit spreekuur wordt verzorgd door diverse maatschappelijke partners in samenwerking met Bibliotheek Enschede.

Waar is het belastingspreekuur?

U kunt het gratis belastingspreekuur op afspraak bezoeken (tijdens openingsuren) in de Centrale Bibliotheek Enschede, in de Bibliotheek Glanerbrug en in de Bibliotheek Enschede Zuid.

Waar kan ik me aanmelden?

De belastingspreekuren in de bibliotheekvestigingen zijn alleen op afspraak. Aanmelden is mogelijk via of 053-4804804. Er wordt een afspraak gemaakt in overleg met de klant en de invulhulp. Bij het aanmelden worden aanvragers geïnformeerd over de voorwaarden m.b.t. inkomen, particuliere aangifte en dergelijke.
In de Bibliotheek Enschede Zuid kunt u (ook op afspraak) alleen terecht op maandagochtend. Neem uw DigiD, BSN-nummer en eventuele andere gegevens mee naar het belastingspreekuur.

Kan ik ook zelf aangifte doen?

Voor mensen die zelfstandig belastingaangifte willen doen heeft de Bibliotheek gratis computers met een veilige internetverbinding en printfaciliteiten beschikbaar. Dit is mogelijk in alle vestigingen, behalve in de Bibliotheek Prismare. Voor het zelfstandig belastingaangifte doen in de Bibliotheek hoeft u geen afspraak te maken.

Voor wie is het belastingspreekuur?

Hulp bij de belastingaangifte en het gebruik van computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent. Burgers kunnen ook nog steeds terecht bij de bestaande hulpstructuur van de Belastingdienst (HUBA: Hulp bij aangifte).

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen, zoals Klik & Tik en Digisterker,  aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze - in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren.