NVD19 facebook timelineheader 851x315 v1

Van 23 januari tot en met 2 februari zijn de Nationale Voorleesdagen 2019. Centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar 2019 Een huis voor Harry van Leo Timmers. 
Naast dit boek werden negen andere prentenboeken gekozen die samen de Prentenboek TopTien van De Nationale Voorleesdagen 2019 vormen. Deze tien boeken krijgen extra aandacht. 

De Nationale Voorleesdagen starten vaak met Voorleesontbijten in het hele land. Zowel bekende, als (iets) minder bekende Nederlanders lezen voor op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen.
In Bibliotheek Enschede bezoeken jaarlijks meer dan duizend peuters en kleuters van kinderdagverblijven en peuterspeelzalen de besloten voorstellingen, speciaal gemaakt naar het boek Een huis voor Harry.

Wil jij ook met je kind ook naar een voorstelling? Woensdagmiddag 30 januari verzorgt MINA Muziektheater in Bibliotheek Enschede twee openbare voorstellingen Een huis voor Harry, speciaal geschreven voor de Nationale Voorleesdagen 2019. 

En als je dan toch in de bibliotheek bent... peuters of kleuters die in deze periode lid worden van de bibliotheek ontvangen een gratis voorleesknuffeltje van Harry de kat (zolang de voorraad strekt). Het lidmaatschap voor kinderen is gratis. Inschrijven is mogelijk in alle bibliotheekvestigingen. 

Inspiratiefilmpje 'Een huis voor Harry' met tips voor interactief voorlezen: