Poezieweek 2019

Poëziefeest in Nederland en Vlaanderen

De Poëzieweek 2019 vindt plaats van 31 januari t/m 6 februari 2019. Het thema is Vrijheid, onder het motto ‘Zonder handen, zonder tanden’. In Enschede wordt de Poëzieweek gehouden van 27 januari tot en met 6 februari 2019.

Vrijheid is kwetsbaar en niet vanzelfsprekend en daarom moet zij gevierd worden. Poëzie is bij uitstek het genre om de vrijheid te bezingen. In een gedicht is alles mogelijk. Een dichter kan in zijn gedachten en gedichten zijn wie hij wil zijn en zijn verbeelding laten spreken. In een gedicht zijn alle gedachten vrij. Oorlogen worden beëindigd, dictaturen omvergeworpen. Niemand meer honger, iedereen een thuis. De liefde heeft haar lied, de dichter staat op de barricaden of verwoordt een serenade, de pen als wapen voor de vrijheid, het papier maagdelijk wit.

Poëzie is een cadeautje van taal. Poëzie verrast en verwondert, een gedicht raakt het hart en geeft kleur aan de dag en laat je eventjes met een nieuwe blik naar de wereld om je heen kijken.
Tijdens de Poëzieweek geeft de bibliotheek (zolang de voorraad strekt) Poëziekaarten cadeau. Er zijn vijf kleurrijke kaarten met een mooi gedicht bij het thema van de Poëzieweek: Vrijheid.
Er zijn kaarten met gedichten van Ankie PeypersBart MoeyartEster Naomi PerquinGeert De Kockere en Rodaan al Galidi
Wat is er nou leuker dan een kaartje krijgen? Een kaartje geven!

Activiteiten Poëzieweek in Bibliotheek Enschede