amnesty logo

Schrijfmarathon Amnesty International - Dag van de Rechten van de Mens 

Op de Dag van de Rechten van de Mens wordt aandacht gevraagd voor mensen die gevangen zitten vanwege gewetensbezwaren, geloof, politieke of seksuele voorkeur. De Verenigde Naties en de mensenrechtenorganisaties vragen aandacht voor hun werk en er worden diverse internationale prijzen voor mensenrechtenwerk uitgereikt. Amnesty International Enschede organiseert samen met de Bibliotheek Enschede en lunchcafé Stoet een bijzondere middag op de Dag van de Rechten van de Mens, maandag 10 december aanstaande.

  • Iedereen, jong en oud, kan brieven en kaarten schrijven aan overheden die gewetensgevangenen vasthoudt. Schrijfmateriaal van Amnesty International en Enschedese prentbriefkaarten zijn beschikbaar.
  • Tijdens de schrijfmarathon houdt Burgemeester Onno van Veldhuizen om 17.30 uur de Enschedese Mensenrechtenlezing.
  • De Diedichters (Dichters In Enschede) dragen hun speciale aan de mensenrechten gewijde gedichten voor tijdens de marathon. 
  • Koor053 zorgt vanaf 18.00 uur voor de muzikale omlijsting. Het koor zingt hun 'normale' repertoire en een 'beetje' kerst. 
  • Ook is er een optreden van midwinterhoornblazers. 
  • Voor kinderen wordt er voorgelezen en zijn er knutselactiviteiten. 

Miljoenen brieven over de hele wereld hebben echt effect. Help jij dit jaar ook mee onrecht te bestrijden? Al in een paar minuten tijd maak jij het verschil! Meer informatie

Aansluitend is er om 20.00 uur de lezing 'Demonstreren, een schurend grondrecht' door mevrouw Hanneke Gelderblom. Meer informatie