Nederland leest covers

Nederland Leest over Voeding: je bent wat je leest

De smakelijkste campagne van 2018 

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. Het thema van Nederland Leest 2018, 1 tot en met 30 november is Voeding. Waarom Nederland Leest over eten? Volgens het gezegde zijn we wat we eten. Zou het kloppen? Voor gewoon voeding kunnen we daar onze vraagtekens bij zetten. Maar voor léésvoer geldt het zeker. Want het meeste van onze maaltijden zijn we na een paar dagen weer kwijt. Daarentegen blijven de verhalen, personages en inzichten uit boeken ons altijd bij. Kortom: we zijn wat we lezen!

Gratis geschenkboek 

Dit jaar wordt er geen klassieke titel heruitgegeven maar het Geschenkboek Je bent wat je leest, met bijdragen over voeding van vijf specialisten: Rosanne Hertzberger, Joël Broekaert, Pierre Wind, Charlotte Kleyn en Marion Pauw. Ambassadeur van Nederland Leest, Ronald Giphart, schrijft het voorwoord. Een heerlijk geschenk vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter.
Een gratis geschenkboek dat, vanaf 1 november, exclusief in de bibliotheek te verkrijgen is (zolang de voorraad strekt). 

Activiteiten Nederland Leest in Bibliotheek Enschede

Nederland leest technologie op ons bord

Op dinsdag 13 november grijpen we het thema Voeding graag aan om de technologische ontwikkelingen op dit gebied verder uit te diepen. We doen dit onder het genot van een gezamenlijke maaltijd! Maar eerst starten we de avond met het bereiden van een saus naar keuze. Aanmelden is verplicht. 

Donderdag 15 november geeft Els Boom, Fitpraktijk Els, een flitslezing 'Samen gezond aan tafel.'  Alledaagse tips, voor een gezonde en gezellige maaltijd met kinderen, die gemakkelijk zijn toe te passen in de praktijk. 

manouk bosbessentaart

Laat je zaterdag 17 november inspireren op de informatiemarkt 'Voeding' over een gezonde leefstijl en gezonde, maar vooral ook lekkere, voeding. Kom ook proeven en/of neem deel aan de workshop 'Lunch.