Mijn Bibliotheek  

Laden...

Wereldalfabetiseringsdag 2018

Week van de Alfabetisering

Wereldalfabetiseringsdag is een onderdeel van de Week van de Alfabetisering die dit jaar van 3 tot en met 9 september door de Stichting Lezen & Schrijven in Nederland wordt gehouden.  
Onze maatschappij functioneert beter als iedereen mee kan doen. Laaggeletterdheid is niet alleen een persoonlijk probleem, maar een probleem van ons allemaal. Vandaar de Week van de Alfabetisering. Het thema van 2018 is 'Samen gaan we voor een geletterd Nederland.' Samen maken we heel Nederland bewust van het feit dat 2,5 miljoen volwassenen moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen en inspireren we zoveel mogelijk mensen om laaggeletterdheid aan te pakken. 

Culturele middag met Hana Shirakura 
Bibliotheek Enschede organiseert op 8 september, Wereldalfabetiseringsdag, een bijzondere culturele middag. 
Hana Shirakura onze gastspreekster is van Japans/Filipijnse afkomst. Ze woont sinds kort in Nederland en heeft een tijd in Japan gewerkt als grondstewardess in Tokyo. In Japan heeft ze gestudeerd voor TEFL, een internationaal erkent certificaat voor leraar Engels. Ze heeft gewerkt als lerares Engels op een middelbare school in Yokohama. In de Filipijnen heeft ze tourisme management gestudeerd. Momenteel studeert ze Nederlands als tweede taal (NT2) op het Saxion in Enschede. Hana zal ons vanmiddag meenemen op een culturele reis door Japan. Ze zal de verschillen in cultuur tussen Nederland en Japan op een persoonlijke, enthousiaste wijze laten zien. 
Muziek zal niet ontbreken en u kunt genieten van heerlijke kleine hapjes. 

Centrale Bibliotheek Pijpenla begane grond, 8 september van 14.00-17.00 uur, toegang gratis. 

Alfabetiseringsdag 2