Nationale Voorleeswedstrijd 2018

NatVoorlWedstrijd2018

Nationale Voorleeswedstrijd 2018

33 basisscholen deden dit jaar mee aan de lokale voorrondes die plaatsvonden in de Centrale Bibliotheek in Enschede.

De regionale ronde is gehouden op 17 februari in de bibliotheek in Hengelo. Daarna volgt 11 april de provinciale ronde in Nijverdal en de landelijke finale in Amstelveen op 23 mei.

Fleur Nederkoorn

Fleur Nederkoorn heeft de eerste lokale voorronde gewonnen van de Nationale Voorleeswedstrijd. De leerlinge van de Marcellinus las voor uit 'Yousafzai, Malala. Ik ben Malala: hoe één meisje opkwam voor het recht op onderwijs en de wereld veranderde'.

Lisa Knol

Lisa Knol heeft de tweede lokale voorronde gewonnen van de Nationale Voorleeswedstrijd. De leerlinge van KBS De Troubadour las voor uit 'Achtste-groepers huilen niet', van Jacques Vriens.

Johanna van den Berg

Johanna van den Berg is de winnaar van de derde lokale voorronde. De leerlinge van de Prinseschool las voor uit 'Vriens, Jacques. Achtste-groepers huilen niet'.

Zaterdagmiddag 17 februari was de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd in bibliotheek Hengelo.

2 kandidaten van Enschede gaan door naar de Provinciale finale in het Zinin theater van Nijverdal op woensdagmiddag 11 april. het zijn Lisa Knol van KBS De Troubadour en Johanna van den Berg van de Prinseschool. Zij lazen beide een fragment voor uit "Achtste-groepers huilen niet" van Jacques Vriens.