Zomervakantie in Bibliotheek Enschede!

biebmaaktjerijker.png

ZOMERVAKANTIE IN DE BIEB!

Ook in deze vakantieperiode zijn er weer allerlei activiteiten en acties bij de bibliotheek. Uiteraard denken we ook aan onze jongste leden en niet-leden. Deze zomer nemen we de allerkleinsten en iets oudere kinderen van groep 1 t/m 4 (4 t/m 7 jaar) mee in de bijzondere wereld van “beestjes”! Dit doen we op een hele speciale manier, namelijk voor een groot deel op locatie in het Zweringbeekpark! Dit wil toch elk kind? MELD de kinderen zo snel mogelijk aan via de toegang is uiteraard gratis en voor drinken wordt gezorgd. In het park is een IVN gids aanwezig. U bent zelf als ouder natuurlijk ook van harte welkom.

Allemaal Beestjes op de grond

Woensdag 26 juli                         Bibliotheek                       14 - 16 uur

Woensdag 2 augustus                Zweringbeekpark             14 - 16 uur

Allemaal Beestjes in het water

Woensdag 9 augustus                Bibliotheek                       14 - 16 uur

Woensdag 16 augustus              Zweringbeekpark             14 - 16 uur

Allemaal Beestjes in de Lucht

Woensdag 23 augustus              Bibliotheek                       14 - 16 uur

Woensdag 30 augustus              Zweringbeekpark             14 - 16 uur

In de periode van maandag 24 juli tot maandag 4 september, week 30 t/m week 35 gaan we of op stap met de kinderen of blijven we in de bieb. En dat gedurende 6 weken. We starten op woensdag 26 juli aanstaande in de bibliotheek van 14 uur tot 16 uur. Maar je hoeft ze niet allemaal te volgen. Het kan afzonderlijk van elkaar. Jij kiest!

We houden, 6 weken van de zomervakantie, iedere week één activiteit, in de bieb of buiten in het Zweringbeekpark in Enschede ingang Helmerzijdeweg. Het is immers zomer, we gaan de natuur in om de kinderen een mooie natuurbeleving te geven door ze spelenderwijs kennis te laten maken met “beestjes”. We laten de kinderen en ons inspireren door boeken. In het park is uiteraard een echte kenner aanwezig, een gids van IVN.

Alle kinderen van groep 1 t/m 4 in de leeftijd 4 t/m 7, eventueel met hun ouders zijn welkom.

Er zijn drie hoofdthema’s:  ‘Allemaal beestjes………….op de grond’ ; ‘Allemaal beestjes………… in het water’ ; ‘Allemaal beestjes………….in de lucht’

• Week 30 op 26 juli

‘Allemaal beestjes………….op de grond’ : workshop 1 in de bieb.

We focussen op insecten en andere kleine beestjes op de grond, er zijn boeken over dit onderwerp aanwezig, via scherm en beamer zien we de foto’s en filmpjes over deze dieren ‘in het groot’. Via coöperatieve werkvormen gaan de kinderen zelf aan de slag met informatie verzamelen.

We gaan ons alvast voorbereiden op ‘Allemaal beestjes op de grond, in de natuur. We gaan een wormenhotel, een pissebeddenhuis, een weekdierenvilla of een rupsenpaleis maken.

• Week 31 op 2 augustus

'Allemaal beestjes………….op de grond' : workshop 2 op locatie Zweringbeekpark ingang Helmerzijdeweg.

We gaan via de ingang van de Helmerzijdeweg het park in met de boeken over insecten en andere kleine beestjes. En natuurlijk de dierenverblijven die we in elkaar geknutseld hebben. We frissen de informatie die we vorige week hebben verzameld nog weer even op. Dan de natuur in met insectenpotjes, loepjes. Dit veldwerk doen we o.l.v. een IVN-natuurgids.

• Week 32 op 9 augustus

'Allemaal beestjes………… in het water': workshop 1 in de bieb.

We focussen op waterdiertjes die leven in plas, beek en sloot , er zijn boeken over dit onderwerp aanwezig, via scherm en beamer zien we de foto’s en filmpjes over deze dieren ‘in het groot’. Via coöperatieve werkvormen gaan de kinderen zelf aan de slag met informatie verzamelen.

We gaan ons alvast voorbereiden op ‘Allemaal beestjes in het water’, in de natuur. We maken allemaal een eigen schepnet  en een boothuis of een aquarium.

• Week 33 op 16 augustus

'Allemaal beestjes………….in het water': workshop 2 in het Zweringbeekpark ingang Helmerzijdeweg.

In het Zweringbeekpark hebbben we een prachtige locatie waar een sloot, vijver of beek te vinden is. Aan de Helmerzijdeweg gaan we het park binnen. In de bus zijn weer boeken over waterbeestjes aanwezig. En natuurlijk de schepnetten en het aquarium of boothuis dat we in elkaar geknutseld hebben. We frissen de informatie die we vorige week hebben verzameld nog weer even op. Dan de natuur in met onze schepnetten, ‘waterhotels’ en loepjes. Dit veldwerk doen we o.l.v. een IVN-natuurgids. Wat een pret wordt dit.

• Week 34 op 23 augustus

‘Allemaal beestjes………….in de lucht’: workshop 1 in de bieb.

We focussen op de vogels en de vlinders in de lucht, er zijn boeken over dit onderwerp aanwezig, via scherm en beamer zien we de foto’s en filmpjes over deze dieren ‘in het groot’. Via coöperatieve werkvormen gaan de kinderen zelf aan de slag met informatie verzamelen.

We gaan ons alvast voorbereiden op ‘Allemaal beestjes in de lucht’; de vogels en vlinders ‘live’ in Enschede.  We gaan ons eigen vlindernet en een vogeldagboekje maken. Door een vogel- en vlinderquiz te spelen verwerven we spelenderwijs de info die we nodig hebben voor het ‘echte werk’ in de natuur in week 35 tijdens de volgende workshop.

• Week 35 op 30 augustus

'Allemaal beestjes………….in de lucht’ : workshop 2 in het Zweringbeekpark, ingang Helmerzijdeweg.

Op onze locatie Zweringbeekpark waar bomen, struiken en kleine bosjes te vinden zijn vervolgen we onze tocht door de lucht. We beginnen aan de Helmerzijdeweg. In de bus zijn boeken over vogels en vlinders aanwezig. En natuurlijk hebben we de vlindernetten en de vogeldagboekjes bij ons. We frissen de informatie die we vorige week hebben verzameld nog weer even op. Daar worden ook de vogeldagboekjes bij gebruikt. Dan de natuur in en genieten van de vogels en vlinders die we gaan ontdekken. Dit veldwerk doen we o.l.v. een IVN-natuurgids.

beestjesindebieb