Verhalenwedstrijd

enschede voor vrede logo

Verhalenwedstrijd.

In de vredesweek zal er op 20 september een verhalenwedstrijd zijn, in de bibliotheek.

Het thema is: ‘Levenservaring uit verschillende culturen’.

De mooiste verhalen die zijn ingezonden worden voorgelezen en beloond met een boek. Voor de drie mooiste verhalen is er een speciale prijs en de winnaar mag zijn verhaal voorlezen op het concert van La Colombe op 23 september in de Grote Kerk.

Enschede Voor Vrede wil in de vredesweek mensen die ‘vriendschap hebben met de pen’, de gelegenheid geven mee doen aan een verhalenwedstrijd.
Het thema is: ‘Levenservaring uit verschillende culturen’.
Wij wonen in een wereld waarin het aantal slachtoffers van oorlog, ziektes, armoede, ..... steeds toeneemt, dat leidt tot toename van stress, angst, verdriet en woede.
Gelukkig blijft de hoop bij de meeste mensen bestaan. De hoop is voor veel mensen de diep gewortelde zenuw die het leven kracht geeft.
In Syrië is een gezegde: ‘De pijn stuurt de pen’.
In Nederland zeggen we: ‘Daarover vertellen geeft vrede aan de verteller en vreugde aan de luisteraar’.

Door deze actie willen wij in de kleurrijke stad Enschede de schrijfervaringen met elkaar delen en naar de verhalen van elkaar luisteren. En, ook verhalen van buiten Enschede zijn welkom!

We willen elkaar de verhalen vertellen op 20 september, om 19.30 uur in de Centrale Bibliotheek van Enschede, Pijpenstraat 15, 7511 GM Enschede.

Tussen de verhalen door kunnen we genieten van zang en muziek, van luit, orgel en gitaar.

Hoe gaat het in zijn werk?

Schrijf een pakkend verhaal van maximaal 700 woorden, (veel) korter is toegestaan.
Stuur uw verhaal voor de sluitingsdatum, 30 augustus 2017 naar:
 of aan:

Vrouwen voor Vrede Enschede, Haaksbergerstraat 317, 7545 GJ Enschede.

Een deskundige jury zal de inzendingen beoordelen.

De jury bestaat uit:

- Birgit Simons, directeur SIVE, Stichting Intercultureel Vrouwencentrum Enschede
- Gerard Kocx, directeur Bibliotheek Enschede
- Dick Buursink, vredesambassadeur Enschede 2017

De wedstijd is een samenwerking tussen Bibliotheek Enschede, Vrouwen voor Vrede Enschede en Enschede voor Vrede.