Website voorlezen

Twentse 'Walk en Talk'

logowalkentalk

De bibliotheken van Haaksbergen, Hengelo en Enschede slaan de handen ineen en organiseren de Twentse ‘Walk&Talk’. Dit is een speciaal maandelijks programma voor werkzoekenden. Bibliotheek Hengelo heeft al een tijd lang ervaring met deze ‘koffiepauze voor werkzoekenden’. ‘Walk&Talk’ is een programma dat landelijk in veel bibliotheken wordt georganiseerd. Maandelijks zijn er bijeenkomsten en workshops waarbij alle aspecten van het zoeken naar werk aan bod komen. Het grote verschil met andere bijeenkomsten is wel, dat werkzoekenden vooral met elkaar aan de slag gaan. Leren van elkaars ervaringen is een belangrijk onderdeel van de ‘Walk&Talk. De workshops worden weer gegeven voor specialisten op hun vakgebied. Alle werkzoekenden zijn van harte welkom.

Twentse ‘Walk&Talk’

Iedere maand organiseren de drie bibliotheken een ‘Walk&Talk’ met een thema. In Haaksbergen, Hengelo en Enschede wordt in die maand hetzelfde thema besproken. De ene week is er de ‘Walk&Talk’ die voor iedereen gratis is, de week daarop de aanvullende workshop. De workshop kost € 5,= per persoon. Wil je een workshop bijwonen maar kun je niet op het aangegeven tijdstip in je eigen stad kun je altijd nog naar één van de andere steden. De ‘Walk&Talk’ zijn inloopbijeenkomsten, opgeven mag, maar hoeft niet persé.

Het programma
Dit voorjaar zijn er in 5 ‘Walk&Talks’ ingepland. Van januari tot en met mei komen achtereenvolgens de volgende thema’s aan bod: CV, Netwerken, Tijdelijk werk, Sociale media, omgaan met baanverlies.
Haaksbergen:
Walk&Talk - elke tweede dinsdag van de maand van 09.30-11.30 uur
Workshop – elke derde dinsdag van de maand van 09.30-11.30 uur
Hengelo:
Walk&Talk - elke tweede vrijdag van de maand van 09.30-11.30 uur
Workshop – elke derde donderdag van de maand van 09.30-11.30 uur
Enschede:
Walk&Talk - elke tweede vrijdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur
Workshop – elke derde donderdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur

Open hier de overzichtsflyer pdf9337_OB_Enschede_Walk_Talk_Web.pdf

De Levende Sollicitatiegids

De Walk&Talk bijeenkomst wordt ook wel ‘dé koffiepauze voor werkzoekenden’ genoemd. Het zorgt even voor een rustpunt in de intensieve zoektocht naar een nieuwe baan. Tijdens de Walk&Talk bijeenkomsten wordt informatie over de nieuwe manier om te solliciteren gecombineerd met de praktijkervaring van de deelnemers. De bijeenkomsten worden op steeds meer plaatsen georganiseerd. Walk&Talk is een programma ontwikkeld door De Levende Sollicitatiegids. Debbie Heijne eigenaar van De Levende Sollicitatiegids: “Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om voor het vinden van werk er in je eentje voor te staan. Het is zó prettig om te merken dat je het niet alleen hoeft te doen. Ik ben steeds weer verrast door de energie tijdens een Walk&Talk en de bereidheid om elkaar te helpen.”