Kinderboekenweek 4-15 oktober 2017

logo kbwsmal

De Kinderboekenweek wordt geopend door wethouder Jeroen Hatenboer, Centrale Bibliotheek, 1e verdieping, 4 oktober 14.30-15.00 uur. Kom kijken wat beeldend kunstenaar Stasiu en zijn team voor engs gemaakt hebben!

Kinderboekenweek 2017, Goochelaar Jan komt!

Jager Jan

Er loopt een jager door Enschede. Ze zeggen dat hij al honderden jaren oud is...

Hij is op zoek naar iemand. Maar wie?

Kom en luister naar zijn verhalen. Over boze wolven en mooie prinsessen.

Verbaas je over de magie van heksen en boze schoonmoeders.

Woensdagmiddag 4 oktober 15.30 uur Centrale Bibliotheek, Pijpenstraat 15.

Donderdagmiddag 5 oktober 15.30 uur filiaal Twekkelerveld, Zonstraat 1.

Vrijdagmiddag 6 oktober 15.30 uur filiaal Glanerbrug, Gronausestraat 1166.

Dinsdagmiddag 10 oktober 15.30 filiaal Zuid, Wesselernering 46.

Donderdagmiddag 12 oktober 15.30 filiaal Stadsveld, Meindert Hobbemastraat 28.

Dinsdagmiddag 17 oktober 15.00 filiaal Prismare (in het theater), Roomweg 167 D.

posterkbw2017bieb

Bovendien in de Centrale Bibliotheek:

Donderdag 5 oktober, dinsdag 10 oktober en donderdag 12 oktober: Griezelige knutselmiddag.

Wat je maakt mag je natuurlijk meenemen naar huis. Voor kinderen van 4 – 9 jaar Toegang gratis, Centrale Bibliotheek 14.30 uur.

Woensdag 11 oktober: Prentenboekenparty.

Een prentenboekparty is een feestje rondom een boek, geschikt voor peuters en kleuters.De prenten uit het boek worden via een beamer in groot formaat getoond op een scherm of witte muur. Alle kinderen kunnen de prenten dus goed zien. Daarbij zijn de belangrijkste voorwerpen uit het boek ook aanwezig. Er is een soort 'toneel' opgebouwd. Op een interactieve wijze wordt het verhaal verteld, de kinderen worden direct bij het verhaal betrokken. Na het verhaal is er een verwerkingsactiviteit aan het boek gerelateerd. Tenslotte is er een, voor deze gelegenheid gemaakt, lied dat we samen zingen en waarvan de tekst het verhaal verbeeldt. Toegang gratis, Centrale Bibliotheek 15.30-16.30 uur.

Zaterdag 14 oktober: Voorstelling ‘Dames de Wolff’ door Theaterduo Kees & Koos.

Als je goed kijkt zijn deze oma’s wel een beetje raar. Ze hebben erg veel haren op hun benen. Hun oren zijn ook niet echt normaal. En wat ligt er nou in dat gebittenbakje? Deze oma’s hebben een probleem en ze kunnen wel wat hulp gebruiken! Een kleurrijke en spannende muzikale voorstelling vol vaart en vol liedjes die lekker meezingen. Het publiek mag actief meehelpen om het probleem van de oma’s op te lossen. Voor kinderen van 5 tot 10 jaar en hun ouders Toegang gratis, Centrale Bibliotheek Aanvang 14.30 uur.