Service

Betalen voor het gebruik van internet en de computer

In de Centrale Bibliotheek en in de Bibliotheekvestigingen Zuid, Stadsveld, Glanerbrug en Twekkelerveld is betaald computergebruik en internet ingevoerd. Wilt u werken op de computer in de Bibliotheek? Dan moet u altijd inloggen. Niet alleen wanneer u op internet wilt, maar ook als u in Office (bijvoorbeeld Word) wilt werken. Inloggen is mogelijk met uw geldige bibliotheekpas, met de pc-gebruikerspas of met een tegoedbon. 

Computergebruik met een bibliotheekabonnement

Met een jeugd-, standaard- of plusabonnement kunt u elke dag 2 uur gratis op de computer werken. Daarna betaalt u € 0,50 per kwartier computergebruik. Indien u dus langer gebruik wilt maken van de computer dan 2 uur, dient u te zorgen voor voldoende tegoed op uw pas. Zorg als u wilt printen ook dat er voldoende saldo op uw bibliotheekpas staat. Opwaarderen van het tegoed kan bij de pinStation of de klantenservice.  
Bibliotheekleden loggen in met hun bibliotheekpasnummer en wachtwoord. 

Pc-gebruikerspas 

Heeft u geen bibliotheekpas, dan kunt u natuurlijk altijd een abonnement nemen. Wilt u geen materialen van de Bibliotheek lenen, maar alleen gebruik maken van de computer in de Bibliotheek, dan kunt u een pc-gebruikerspas aanschaffen. Met een pc-gebruikerspas kunt u 1 uur per dag gratis gebruik maken van de computer. Daarna betaalt u € 0,50 per kwartier. Opwaarderen van het tegoed op uw pc-gebruikerspas kan bij de pinStation of de klantenservice.

De pc-gebruikerspas:

  • Kost € 3,50 per jaar, geeft recht op 1 uur gratis internet en computergebruik per dag. Daarna betaalt u € 0,50 per kwartier. 
  • Koopt u bij de klantenservice op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.
  • De pc-gebruikerspas is alleen te gebruiken in vestigingen van de Bibliotheek Enschede. 
  • Met de pc-gebruikerspas kunt u geen materialen lenen. 
  • Met de pc-gebruikerspas kunt u alleen inloggen voor computergebruik en printen.
  • Op de pc-gebruikerspas moet altijd een tegoed staan om te kunnen printen. 

Tegoedbon

Maakt u eenmalig of maar af en toe gebruik van de computer in de Bibliotheek, dan kunt u ook een tegoedbon kopen bij de pinStation. Het computergebruik met een tegoedbon kost € 0,50 per kwartier. Het tegoed op de bon moet ook worden gebruikt als u wilt printen.

 pinstation

Printkosten:

Zwart/wit print A4: € 0,10
Kleurenprint A4: € 0,50 

Gratis WIFI 

De Centrale Bibliotheek, Bibliotheek Zuid, Bibliotheek Stadsveld en Bibliotheek Glanerbrug beschikken over gratis WiFi. 

Contact

Contactgegevens                                        

Pijpenstraat 15                             Postadres
7511 GM Enschede                     Openbare Bibliotheek Enschede
T: 053 480 48 04                          Postbus 122
F: 053 430 85 96                         7500 AC Enschede 

e-mail:

www.bibliotheekenschede.nl

IBAN: NL79INGB 0000 834 350

Office 365

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

Contactformulier

Heeft u wensen, klachten vragen of aanschafsuggesties? Maak dan gebruik van dit contactformulier.

Uw reactieUw persoonlijke gegevens

In verband met verwerking van persoonlijke gegevens dient akkoord te worden gegaan met onze privacyverklaring.

Anti-spamcode invullen voor verificatie (verplicht)

Om te voorkomen dat er ongewenste e-mails (spam) via dit formulier verstuurd worden, graag hieronder de anti-spamcode invoeren. De code is niet hoofdlettergevoelig. Als de code niet goed leesbaar is kan de code vernieuwd worden door op het icoontje naast het invoerveld te klikken.


captcha

Inloggen/mijnbibliotheek

Mijn Bibliotheek 

Je pasnummer staat op je bibliotheekpas en begint met 033 of 203.
Voor Bonhoeffer en Stedelijk leerlingen is dat op de schoolpas 205.

De eerste keer dat je inlogt gebruik je het bij inschrijven verstrekte wachtwoord. Daarna kies je zelf een wachtwoord dat aan de gestelde eisen voldoet. Wachtwoord kwijt of vergeten? Vraag dan een nieuw wachtwoord aan. Dit werkt alleen wanneer je e-mailadres bekend is. Heb je geen e-mailadres, dan kan aan de balie, of telefonisch een tijdelijk wachtwoord verstrekt worden.  

Bonhoeffer- en Stedelijk leerlingen hebben geen wachtwoord gekregen maar kunnen dit aanvragen via: Wachtwoord vergeten. Het bericht wordt verstuurd naar het e-mailadres dat je van de school hebt ontvangen. Uiteraard kan dit ook aan de balie of telefonisch. 

Wijziging met ingang van juni 2018: 

Een belangrijke wijziging is het verdwijnen van de pincode!

Voor het inloggen in het persoonlijk menu is alleen een gebruikersnaam/pasnummer + wachtwoord mogelijk.

Dit geldt voor nieuwe klanten:

Bij het aangaan van een abonnement wordt een tijdelijk wachtwoord aangemaakt. Het wachtwoord wordt in principe op een bon geprint.

Je kunt daarna zelf in het persoonlijk menu een ander wachtwoord kiezen.

Het wachtwoord is een aaneengesloten reeks van minimaal 8 tekens, en bevat minstens 1 hoofdletter, 1 kleine letter, 1 cijfer en 1 teken (!@$%^()*<>?)

Bestaande klanten kunnen met hun aanwezige wachtwoord gewoon inloggen.

Dat kan dus een wachtwoord van 6 tekens zijn, zoals bijv. geb.dag/geb.mnd/geb. jaar.

Wilt u meer weten over privacy en wachtwoorden? Klik hier.

INLOGGEN 'MIJN BIBLIOTHEEK'

Contactformulier Dienst Ondersteuning Educatief Werk

 

Wilt u meer informatie over de activiteiten die de Dienst Ondersteuning Educatiefwerk aanbiedt, in het kader van taal- en leesbevordering, maak dan gebruik van dit formulier. Onze medewerkers nemen contact met u op.

Contactformulier Dienst Ondersteuning Educatiefwerk

In verband met verwerking van persoonlijke gegevens dient akkoord te worden gegaan met onze privacyverklaring.

Anti-spamcode invullen voor verificatie (verplicht)

Om te voorkomen dat er ongewenste e-mails (spam) via dit formulier verstuurd worden, graag hieronder de anti-spamcode invoeren. De code is niet hoofdlettergevoelig. Als de code niet goed leesbaar is kan de code vernieuwd worden door op het icoontje naast het invoerveld te klikken.


captcha

Nieuw: Het Maandabonnement

10091 OBE Biebie website klein 01

Vanaf 1 september 2018 hebben we in Bibliotheek Enschede een nieuw abonnement. Het Maandabonnement. Maandelijks opzegbaar en ook maandelijks betalen! Je hoeft dus geen jaarabonnement af te sluiten en je bent niet in één keer het totale jaarbedrag kwijt. Je betaalt automatisch en dan maandelijks. Je hebt er geen omkijken meer naar. Veel gemakkelijker en financieel aantrekkelijker. En daarnaast blijven de huidige voorwaarden gewoon bestaan. Je kunt nog steeds 25 items lenen: boeken, films, strips, tijdschriften. Je kunt lekker thuis verlengen wanneer je maar wilt en je krijgt ook nog een seintje wanneer je weer moet inleveren.

Kortom voor een klein bedrag per maand, € 3,65 voor een standaardabonnement en € 4,85 voor een plusabonnement, kun je de wereld aan kennis en entertainment in huis halen. Daarnaast kun je in de bieb ook nog eens 2 uur per dag gratis gebruik maken van een computerwerkplek.

10091 OBE Biebie website klein 1                                                                       

 Welk abonnement past bij jou? Biebie adviseert:

Eens even kijken: Leen je boeken, strips, tijdschriften en lukt het je om binnen 3 weken de geleende spullen terug te brengen? Dan adviseer ik het standaardabonnement. Kijk je vaak films, lekker bingewatchen, en wil je liever een langere leentermijn? Dan is het plusabonnement iets voor jou. Alle voordelen van het standaardabonnement en als Plus, gratis DVD’s en Blu-ray’s lenen en een leentermijn van 6 weken.

Ben je al lid en wil je overstappen?

Dat kan, neem contact op met onze klantenservice en dan regelen we het voor je. 

Klantenservice:
Tel. 053-4804804