Speciaal voor

Biebpanel

Banner 3a uw stem telt

Bent u betrokken bij de bibliotheek? Schrijf dan in voor ons online klantenpanel.

Om onze dienstverlening steeds meer te verbeteren en op onze klanten af te stemmen doen wij vier keer per jaar een online onderzoek, BiebPanel. Elk onderzoek gaat over een bepaald thema, zoals de bewegwijzering, de collectie, het personeel en nog veel meer. Aan onze leden en bezoekers vragen we om mee te doen aan BiebPanel en op die manier mee te denken aan de toekomst van de bibliotheek. Met uw feedback kunnen wij waardevolle verbeteringen doorvoeren in onze dienstverlening!

Het invullen van de vragenlijsten kost ongeveer 10 minuten per keer en alle antwoorden worden anoniem verwerkt. U krijgt gegarandeerd geen ongewenste telefoontjes of spam.

Vindt u het leuk om uw betrokkenheid te tonen en interessant om met ons mee te denken over uiteenlopende onderwerpen? Meld u dan aan voor BiebPanel via de website.  Inschrijven is gemakkelijk. U ontvangt daarna vier keer per jaar een uitnodiging om aan een online onderzoek mee te doen, gewoon in uw mailbox. Een samenvatting van de resultaten van alle onderzoeken publiceren wij na afloop op onze website.

Wie zoeken we?

Jong, oud, man, vrouw; iedereen is welkom om mee te doen. Bent u ouder dan 16 jaar en maakt u gebruik van de bibliotheek? Meld u dan aan! We hopen snel nieuwe deelnemers te mogen verwelkomen als lid van ons klantenpanel.

Naar Biebpanel .

Bladmuziek

muziek

De muziekbibliotheek heeft met circa 26.000 banden de grootste collectie bladmuziek in Overijssel.

Binnen de provincie hebben we een steunfunctie, d.w.z. dat men via de eigen bibliotheek in Overijssel bladmuziek gratis kan aanvragen in Enschede.

De collectie bladmuziek is verplaatst naar ons magazijn, waar u de materialen kunt inzien en lenen.

Boeken over muziek, componisten en artiesten staan in de open uitlening 1e verdieping, bij Opvoeding & Onderwijs. Een aantal muziektijdschriften zijn daar ook te vinden.

De uitleentermijn voor deze media is 6 weken.

De collectie bestaat uit:

Naslagwerken, zoals The New Grove dictionary of music and musicians.

Een selectie titels over de theorie van de muziek, de muziekmuziekgeschiedenis, componisten, artiesten en popgroepen.

Vanaf indelingsnummer 788 vindt u er de bladmuziek.

Van vocale muziek met solozang, popsongs, opera partituren tot instrumentale muziek voor afzonderlijke instrumenten tot aan symfonisch orkest toe. De moeilijkheidsgraad loopt op van methodes en etudes voor beginners, en eenvoudige speelstukken tot aan het klassieke standaardrepertoire.

Er zijn muziektijdschriften, de oudere nummers worden uitgeleend.

Er is een aparte collectie muziek voor de Kerst- en Sinterklaastijd.

Naar de catalogus bladmuziek.