Vorige week hebben wij besloten onze vestigingen met directe ingang te sluiten. Hoe graag wij onze dienstverlening ook zolang mogelijk hadden willen blijven verlenen, was langer openblijven in verband met verspreiding van het Corona-virus niet verantwoord. Dat betekent dat u voorlopig geen gebruik kunt maken van onze fysieke dienstverlening en boeken kunt komen lenen.

Landelijk overleg bibliotheken, uitbreiding van e-books

Vanuit de bibliotheken is er landelijk overleg, onder andere met de Koninklijke Bibliotheek (KB), om juist nu de digitale diensten van de bibliotheek te optimaliseren. Dat betekent dat op korte termijn, mogelijk deze week al, het aanbod van e-books wordt uitgebreid. Het aanbod van luisterboeken (LuisterBieb) voor jeugd en volwassenen is inmiddels uitgebreid.

Vakantiebieb

Als bibliotheek kennen we al enige jaren de Vakantiebieb: een app waarmee in de zomermaanden, gratis eBooks kunnen worden gedownload. De KB is deze app op dit moment aan het ombouwen naar de Thuisbieb; deze app moet komende week beschikbaar komen.

Op die manier hopen wij u de komende tijd voldoende leesplezier te kunnen aanbieden.

Een belangrijke bijdrage

De bibliotheek levert een belangrijke bijdrage aan onze samenleving. Lezen is voor veel mensen belangrijk: ter ontspanning, om geïnformeerd te worden, maar ook om de taal te leren en te beheersen. Dat laatste geldt zeker ook voor de kinderen en jonge ouders: lezen en voorlezen is voor deze groep van groot belang om een grote woordenschat op te bouwen. Ik hoop dan ook dat het online aanbod de komende week en de periode daarna flink uitgebreid gaat worden. We blijven u daarover onder meer via onze website informeren.

Ondertussen gaan wij achter de schermen door de dienstverlening van de bibliotheek nog beter te maken om over, ik hoop, niet al te lange tijd, u weer bij ons in de vestigingen te verwelkomen. Samen met o.a. Lunchcafé STOET zullen wij voor u een hartelijk welkom voorbereiden.

Om volledig op de hoogte te blijven van de activiteiten van Bibliotheek Enschede verwijs ik naar onze website, Twitter, Facebook en Instagram.

Jan Hoogenberg, directeur de Bibliotheek Enschede