Sluiting Bibliotheek Corona-virus: de meest gestelde vragen

In verband met het Corona-virus volgt de Bibliotheek Enschede de richtlijnen van het RIVM. Daarom zijn alle vestigingen tot en met 28 april gesloten. Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen rondom de maatregelen die de Bibliotheek neemt met betrekking tot het Corona-virus.

BOEKEN LENEN, INLEVEREN EN RESERVEREN

Kan ik nu geen boeken meer lenen?

Boeken lenen in de Bibliotheek zelf is momenteel niet mogelijk. Gelukkig hebben we alternatieven. De collectie e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek. De LuisterBieb heeft tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd. Om gebruik te maken van deze extra luisterboeken hoef je geen lid te zijn van de Bibliotheek.
We hebben alle mogelijkheden om digitaal te lezen voor je op een rijtje gezet.

Hoe kan ik inloggen bij de online Bibliotheek?

Ben je lid van de Bibliotheek en wil je lenen bij de online Bibliotheek? Gebruik je pasnummer en wachtwoord dat je gebruikt bij je lokale Bibliotheek.
Kun je niet inloggen? Ga dan naar Login rechtsboven op de homepage van de Bibliotheek Enschede. Vraag hier een nieuw wachtwoord aan. Dit is eenmalig te gebruiken. Je dient zelf een nieuw wachtwoord te kiezen.

Ik kan geleende materialen niet meer inleveren. Krijg ik dan een boete?

Nee, tot en met 31 mei kunnen alle materialen boetevrij worden ingeleverd. Hier hoef je verder zelf niks voor te doen. Let op: in de app of 'Mijn Bibliotheek' zie je mogelijk nog een andere inleverdatum staan.

Is de inleverbrievenbus wel geopend zodat ik mijn boeken kan inleveren?

Nee, de inleverbrievenbus is gesloten. Je kunt de boeken boetevrij in huis houden, in ieder geval tot en met 31 mei.

Ik heb een boek gereserveerd. Wanneer kan ik dat ophalen?

Na 28 april staat de reservering voor je klaar op de door jou gekozen locatie.

Kan ik nog wel boeken aanvragen van een andere Bibliotheek binnen of buiten de provincie?

Dit is helaas tijdelijk niet meer mogelijk. Reden hiervoor is dat steeds meer bibliotheken, ter voorkoming van verdere verspreiding van het Corona-virus, hun deuren sluiten. Hierdoor kunnen vele aanvragen niet meer worden afgehandeld.

Kan ik gebruikmaken van de afhaal- en inleverpunten bij andere filialen?

Het is ook niet mogelijk om daar af te halen en in te leveren.

Ik heb een herinnering ontvangen voor het niet tijdig inleveren van materialen.

In de herinnering staat dat je je boeken zo spoedig mogelijk moet inleveren. Momenteel is het niet mogelijk om materialen in te leveren. Je hebt nu tot twee weken nadat we weer open kunnen zijn de tijd om de geleende materialen alsnog in te leveren.

ACTIVITEITEN

Gaan de activiteiten die nu geannuleerd zijn op een later moment door?

We proberen de geannuleerde activiteiten op een later moment opnieuw in te plannen. Had jij je aangemeld voor een lezing of workshop, dan brengen we je via de e-mail op de hoogte wanneer er een nieuwe datum is.

Krijg ik het geld terug van een activiteit dat geannuleerd is?

Ja, hierover ontvang je een e-mail. Het bedrag wordt op je rekening teruggestort.

Wanneer gaan de activiteiten weer door, zoals het Praathuis, Taalpunt en Mamacafé?

De activiteiten zijn voor nu tot 1 juni geannuleerd en zullen daarna in principe weer van start gaan. Activiteiten als de VoorleesExpress en de Boek-aan-Huis dienst zijn tot 1 juni stilgelegd.

DE BIBLIOTHEEK

Zijn de andere filialen van de Bibliotheek Enschede ook gesloten?

Ja, alle locaties van de Bibliotheek Enschede zijn gesloten. Ook de Muziekbank, SIVE en andere samenwerkingspartners, gevestigd in de Bibliotheek, zijn gesloten. Lunchcafé STOET is ook gesloten.

Waarom hebben jullie besloten om de bibliotheek helemaal te sluiten?

Deze keuze is gemaakt om verspreiding van COVID-19 te voorkomen.

Hoe weet ik wanneer de Bibliotheek weer open is?

Wij volgen de ontwikkelingen over het Corona-virus nauwkeurig. Zodra het RIVM meldt dat het weer veilig is om open te gaan, melden we dit via onze website en social mediakanalen.

Kan ik nog steeds lid worden van de Bibliotheek?

Ja, je kunt nog steeds lid worden door je aan te melden via bibliotheekenschede.nl

Staat jouw vraag hier niet bij?

Stuur een berichtje naar . We proberen zo snel mogelijk te reageren.