Direct naar de inhoud
Voor welke leeftijd? 4-12 (basisschool kids), 12-18 (tieners/jongeren), 18+ (iedereen boven 18)
Leren, lezen en lenen Muziek
Thema Hobby en vrije tijd, Kunst en cultuur
Locatie en service Enschede Centraal

Als lid van de Bibliotheek kunt u gratis cd’s lenen bij de Muziekbank. De Muziekbank is gevestigd op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek Enschede.

Collectie 

Bij de Muziekbank staat een schat aan muziek. Meer dan 100.000 cd’s, lp’s en muziek-dvd’s in alle genres: pop, klassiek, jazz, blues, kindermuziek, cabaret, wereldmuziek. De collectie wordt wekelijks aangevuld met nieuw uitgebrachte cd’s. Heeft de Muziekbank het niet in de collectie? Dan kunt u altijd, tegen een vergoeding, lenen bij Muziekweb. De vrijwilligers van de Muziekbank helpen u hierbij graag en gaan desgewenst met u op zoek naar muziek die u aanspreekt. 

Luisterrijk

De vrijwilligers van de Muziekbank verzorgen lezingen over muziek. Luisterrijk bestaat uit maandelijkse lezingen met muziekvoorbeelden door en voor enthousiaste muziekliefhebbers.

Maandelijkse verkoop

Een keer per maand verkoopt de Muziekbank items die ze dubbel hebben. Kijk voor de data van de verkoop op de website van de Muziekbank. Deze data worden ook aangekondigd in de agenda op de website van de Bibliotheek Enschede.

Meer informatie

Heb je belangstelling? Kom dan snel langs. Kijk voor de actuele openingstijden en leenvoorwaarden op de website van de Muziekbank.


Ook interessant: