Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Digisterker: leer omgaan met de digitale overheid

Steeds meer overheidszaken worden digitaal aangeboden. Maar niet iedereen weet hoe je daar gebruik van maakt. Tijdens de cursus Digisterker helpen we u op weg. Cursus van drie wekelijkse bijeenkomsten. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden bij de gemeente!

Een verhuizing doorgeven, indienen van de belastingaangifte en het gebruiken van een DigiD. Het zijn voorbeelden van overheidszaken die u tegenwoordig online moet regelen. Ook kunt u te maken krijgen met de Berichtenbox van de overheid en met begrippen als zorgtoeslag en regelhulp. En wist u dat u uw rekeningen bij uw ziektekostenverzekeraar alleen nog kunt inzien als u met uw DigiD werkt? In samenwerking met SeniorWeb en de gemeenten wordt de cursus Digisterker aangeboden. U gaat in een rustig tempo en onder deskundige begeleiding aan de slag.

Aanmelden

Aanmelden kan door te bellen met de gemeente en aan te geven dat u interesse hebt in de cursus Digisterker en dat u zich wilt opgeven. Het telefoonnummer van de gemeente: 14053 (netnummer niet nodig).

Om deel te nemen heeft u een e-mailadres nodig. Heeft u al een DigiD? Neem dan uw DigiD inlognaam en wachtwoord mee.

Cursusdata

Cursusdata: donderdag 8/4, 15/4 en 22/4. Zie ook: Digisterker Gemeente Enschede.

De cursus wordt gehouden in het PCLab op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek.

Datum donderdag 8 april 2021
Tijd 14:00 tot 16:00 uur
Waar Bibliotheek Enschede Centrale
Voor wie Senioren , Volwassenen (18+)