Direct naar de inhoud

Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

 Luistert de computer? Leer programmeren (9-12 jaar)

Luistert de computer? Leer programmeren (9-12 jaar)

In deze workshop leer je de basis van programmeertaal. Eerst krijg je een korte uitleg over programmeren en enkele voorbeelden te zien. Daarna gaan we zelf aan de slag. 

Dit doen we door elkaar “computerprogramma’s” te geven en die uit te voeren. Ook gaan we zelf een programma maken en kijken hoe je opdrachten geeft die de computer uit kan voeren. Kun jij zelf ook een computerprogramma bedenken?

Hoe werkt het?

Bekijk via de speciale KidsLab online pagina alle geplande KidsLab workshops. Bij elke workshop vind je een lijst met benodigdheden (huis-, tuin- en keukenspullen) en een Zoom link (online gratis vergadertool). Verzamel de benodigdheden alvorens je gaat deelnemen.

Op de aangegeven datum en tijdstip klik je op de Zoom link en volg je gratis de KidsLab workshop. Na de workshop van een uur is er nog 30 minuten tijd voor vragen en tips. Aanmelden is niet nodig!

Kidslabs is een activiteit die we in samenwerking met Tetem en Twentse maakplaatsen hebben ontwikkeld. Elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar met een labcoach online aan de slag met maak- en bouwworkshops!

Datum dinsdag 4 mei 2021
Tijd 15:00 tot 16:30 uur
Waar Online
Voor wie Basisschool kinderen
Prijs Gratis