Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Expositie 'Heldinnen'

Expositie 'Heldinnen'

Van 15 tot en met 29 maart is de expositie 'Heldinnen' van Stichting Interculturele Vrouwen Enschede, SIVE, in de Bibliotheek Enschede te zien. De expositie is samengesteld voor de Internationale Vrouwendag op 8 maart. 

De expositie in de bibliotheek wordt geopend op 15 maart om 17.00 uur, waarbij Stadsdichter Jos Eertink een speciaal voor de expositie door hem geschreven gedicht voor gaat dragen. Deze expositie sluit aan bij het thema van de Boekenweek 'De Moeder, de Vrouw.' 

De expositie met foto's van Tessa Wiegerinck en interviews door Daisy Oosterbaan laat een selectie zien van 13 Twentse heldinnen. Deze heldinnen zijn vrouwen zoals je op straat tegenkomt, maar met hun eigen verhaal en talent om anderen te kunnen motiveren en te stimuleren. Aanleiding voor de expositie is het thema "Heldinnen' van de vrouwendag 2019; opvallende, onzichtbare, dode en levende, grootse en kleine. We kennen ze allemaal want in elke stad of in elk dorp waren en zijn heldinnen te vinden. Heldinnen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de rechten van de vrouw, voor gelijkheid, voor hun medemens. 

Meer informatie over de Boekenweek

sive logo nieuw