Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Boekenweek 2019

Boekenweek 2019

De moeder de vrouw is het thema van de Boekenweek 2019, van zaterdag 23 tot en met zondag 31 maart 2019. Een tijdloos én actueel thema. 

De 84ste Boekenweek viert het boek, en in 2019 vieren we boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. Het thema van de Boekenweek 2019 is ontleend aan het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff ‘De moeder de vrouw.’

De Boekenweek draait om de mooiste literatuur. Het Boekenweekmagazine is al jaren een bron van inspiratie, met bijzondere interviews en exclusieve reportages, met actuele boekentips en de mooiste titels bij het thema De moeder de vrouw. Het Boekenweekmagazine 2019 is gratis verkrijgbaar in de Bibliotheek (zolang de voorraad strekt).

Dit jaar is er voor het eerst een speciaal Boekenweekgedicht. Tijdens de Boekenweek zal dit gedicht als gratis ansichtkaart verkrijgbaar zijn in de Bibliotheek (zolang de voorraad strekt).

Meer informatie