Ilja Leonard Pfeijffer in Enschede

Gepubliceerd op: 26 februari 2024 07:00

Maandag 1 april (tweede paasdag) organiseert de Stichting Literaire Manifestaties Enschede, in samenwerking met de Bibliotheek Enschede, een schrijversinterview met als gast Ilja Leonard Pfeijffer. Hij zal geïnterviewd worden door Wouke van Scherrenburg.

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer is een literaire duizendpoot, die mag worden beschouwd als één van de grootste levende auteurs uit het Nederlandse taalgebied. Naast zijn romans publiceert hij onder meer poëzie, toneelteksten, wetenschappelijke werken, essays en columns. Ook werkt hij als documentairemaker. 
De lijst van prijzen die hij met zijn werk heeft gewonnen is groot. Om er enkele te noemen: de Libris Literatuurprijs, de VSB Poëzieprijs, de E. du Perronprijs en het Gouden Boek voor de roman Grand Hotel Europa.  
In 2023 verscheen zijn (in Nederland in 2023 het best verkochte boek) magistrale roman Alkibiades. Dit waargebeurde verhaal beschrijft het leven van ‘de mooiste man van Griekenland’, ten tijde van de oorlog tussen de machtige steden Athene en Sparta. In bloemrijke bewoordingen schetst Pfeijffer deze historische periode, waarin het dreigende verval van de democratie een onheilspellende ondertoon vormt.  De romans van Pfeijffer behoren al vele jaren tot de best verkochte Nederlandstalige boeken, waarvan de vertaalrechten ondertussen aan talloze landen verkocht zijn.

Wouke van Scherrenburg

Wouke van Scherrenburg genoot vele jaren lang bekendheid als vasthoudend en nietsontziend parlementair journalist en politiek verslaggever (o.a. voor het programma Den Haag Vandaag). Beroemd is nog steeds haar botsing met wijlen Pim Fortuyn, die haar na haar opmerking “U bent een slecht verliezer, meneer Fortuyn!” bijtend toevoegde “Ga koken mens, da‘s veel beter.”  Na haar pensionering bleef Van Scherrenburg actief als presentator en interviewer bij politieke en literaire evenementen. 

Algemene informatie

Tickets zijn te koop voor €12,50 per persoon.
Voor donateurs van de SLME zijn er gratis kaarten onder vermelding van een kortingscode

Deze lezing wordt gehouden in de Gobelinzaal in het Rijksmuseum Twenthe.
Het gesprek tussen Pfeijffer en Van Scherrenburg begint om 14.00 uur.
De Gobelinzaal is vanaf 13.30 uur open.

Tickets voor deze avond zijn te bestellen via onderstaande knop.

Koop hier je kaartje